Головна » 2011 » Січень » 28

Пожежна безпека приватного будинку

За статистикою майже 75% пожеж відбувається в житловому секторі - як у багатоквартирних будинках, так і в приватних. Щодня в Росії відбувається понад 500 пожеж, які знищують майно на суму, що перевищує 30 млн. крб., Забирають людські життя ...

Звичайно ж, ви не хочете фігурувати в сумних зведеннях МНС і розумієте, що запобігти пожежі легше і дешевше, ніж ліквідувати його і відновлювати втрачене майно, не кажучи вже про здоров'я. Тому потурбуватися пожаробезопасностью власного будинку бажано вже на стадії його проектування.

Особливі вимоги пожежної безпеки пред'являються до дерев'яних будов. Це і обробка деревини спеціальними просоченнями, значно знижують ризик виникнення пожежі - антипіренами, і спеціальні умови монтажу системи електропостачання. Бажано також обмеження поверховості, наявність запасних виходів, про ... Читати далі »

Переглядів: 3918 | Додав: ZIDAN | Дата: 2011-01-28 | Коментарі (0)

Легкий пар

«З легкою парою» - цією фразою споконвіку зустрічають на Русі людини попаритися в лазні. Словосполучення «з легким паром», стало таким же звичним як щоденне «здрастуйте», яке ми промовляємо найчастіше машинально, не замислюючись про значення сказаного. Проте якщо запитати будь-якого перехожого на вулиці, - чому ми говоримо «здрастуйте», то переважна більшість інтерв'юйованих відповідять правильно - при зустрічі прийнято бажати здоров'я, тому і «здрастуйте». Розкрити зміст фрази «з легким паром», це ж сама більшість, не зможе. Навіть якщо інтуїтивно людина розуміє, що легкий пар, це начебто добре, то яку роль тут відіграє печі для лазні, так само, як і матеріал, з якого лазня зроблена, залишається загадкою для непосвячених. Для появи інтриги в статті, хочу сказати, що в буквальному сенсі «легкий» пар, більше відношення має до сауни, ніж до російської ... Читати далі »

Переглядів: 3561 | Додав: ZIDAN | Дата: 2011-01-28 | Коментарі (0)

ДЕРЕВ'ЯНІ БУДИНКИ - ВИГІДНЕ РІШЕННЯ

Заощадити на будівництві будинку? У наш час? Так, це можливо! Якщо будувати з натуральних матеріалів - таких, як дерево.

Відразу обмовимося, що "ганятися за дешевизною" в такій відповідальній справі, як будівництво будинку, сенсу немає. Якщо ви збираєтеся жити в будинку, що будуєте. І важливо залучити до будівництва людей, які так само відповідально ставляться до своєї роботи. Але і економний підхід в цій справі не завадить - якщо він обмежується здоровим глуздом. Благо є великий вибір матеріалів і послуг.
БУДЬ МАТЕРІАЛ ВИБРАТИ?

Не секрет, що дерево - більш вигідний матеріал для будівництва, ніж цегла - зокрема, в тих регіонах, де вистачає деревини. Просторий брущатий будинок коштує дешевше, ніж двокімнатна квартира у великому місті. Є, звичайно, і дорогі варіанти, але це цілком природно: поки є попит, буде й ... Читати далі »

Переглядів: 3465 | Додав: ZIDAN | Дата: 2011-01-28 | Коментарі (0)