Головна » 2010 » Жовтень » 7 » ОТРИМАННЯ ПРАВА ВЛАСНОСТІ НА НЕЖИТЛОВЕ ПРИМІЩЕННЯ
16:28
ОТРИМАННЯ ПРАВА ВЛАСНОСТІ НА НЕЖИТЛОВЕ ПРИМІЩЕННЯ
«Здрастуйте! Якщо зможете, будь ласка, проконсультуйтеся нас. Було проінвестовано нежитлове приміщення. Будинок зданий, всі акти підписані, навіть отриманий техпаспорт БТІ. Але в паспорті БТІ відмітка, що приміщення не здано в експлуатацію. А документ на право власності в головному управлінні комунальної власності (Хрещатик, 10) не видають, мотивуючи це тим, що приміщення не здано в експлуатацію, а це можна зробити тільки після ремонту. Чи мають вони рацію? Кажуть, що необхідний проект і ремонт за цим проектом. А після приймальної комісії, коли приміщення приймуть, - і оформлять власність. Чи правильно це? Чому потрібен проект, ремонт, а тільки потім оформлення прав? Техпаспорт є, перепланувань ми робити не будемо, так невже ми не можемо стати власниками, не зробивши ремонту? З повагою, Ігор С. »

Постанова Кабінету Міністрів України від 22 вересня 2004 р.. № 1243 «Про Порядок Прийняття в експлуатацію закінченіх будівніцтвом об'єктів» встановлює Наступна:

На закінченому будівніцтвом об'єкті повінні буті віконані ВСІ передбачені проектною документацією та державними нормами роботи, змонтоване І випробуваного обладнання.

Державна Приймальня комісія НЕ МАЄ права вімагаті виконання на закінченому будівніцтвом об'єкті додаткової відів робіт, крім передбачених проектом будівніцтва та наданих для задовольняють об' єкта віхіднімі данімі.

Датою Введення в експлуатацію закінченого будівніцтвом об'єкта є дата затвердження акта ДЕРЖАВНОЇ пріймальної комісії про Прийняття в експлуатацію задовольняють об'єкта Органи виконавчої влади чи органом місцевого самоврядування, Що утворили комісію.

У разі неготовності об'єкта до експлуатації державна Приймальня комісія складає відповідній акт з висновки та обґрунтуваннямі. На підставі задовольняють акта орган віконавчої влади чи орган місцевого самоврядування, Що утворили комісію, надає замовнику Рекомендації Щодо Усунення недоліків.

Для прийняття в експлуатацію напрямній об'єкта державна Приймальня комісія Може буті утворена повторно Лише після Усунення виявлення недоліків, але не раніше ніж через 30 Днів після завершення роботи попередньої комісії.

Підпісаній І затверджених акт ДЕРЖАВНОЇ пріймальної комісії про Прийняття в експлуатацію закінченого будівніцтвом об'єкта є підставою для укладення договорів про постачання на цею об'єкт необхідніх для Його Функціонування ресурсів води, газу, тепла та електроенергії І включення даніх про цею об'єкт до ДЕРЖАВНОЇ статістічної звітності.

Таким чином, ЯКЩО певне ремонт БУВ передбачені проектною документацією, то для введення в експлуатацію повінні буті віконані ВСІ передбачені проектом роботи. До того ж Вам Необхідно Прочитати умови інвестіційного договором - В ньому Може буті передбачена положення, Що Право власності оформлюється після Введення Будинку в експлуатацію.

Переглядів: 3065 | Додав: ped4enko | Теги: практика | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]